Operační zákroky

Zajistíme operace pohybového aparátu u našich ortopedů, sestavíme plán předoperační i pooperační rehabilitace. Objednáme vás na předoperační konzultaci k operatérům i rehabilitačním lékařům. Termíny operačních výkonů prováděné ortopedem MUDr. Františkem Pickem zajistíme v nemocnicích, které disponují nejmodernějším vybavením a odborným zázemím. 

Pokračovat níže
MUDr. František Picek operace
MUDr. František Picek operace

"Operuji od roku 1992, zkušenosti získané operováním a operační praxi považuji za základní podmínku profesionality v mém oboru. Specializuji se zejména na operování kloubů – kolena, hlezenné klouby, kyčle, ramena, lokte. Výkony provádím převážně mini-invazívně pod kontrolou kamery (artroskopické operační a rekonstrukční výkony) i otevřeně, operuji také kloubní náhrady (náhrady kloubních povrchů implantáty biologickými i umělými - endoprotézy. Operační výkony provádím v Oblastní nemocnici SČK Kladno a v Artroskopickém centru Rehabilitační nemocnice Beroun."

 

 

MUDr. František Picek Ortoped, traumatolog a operatér

Vybrané operace

ARTROSKOPIE

Koleno - meniskus, vazy ( přední a zadní zkřížený vaz, femoropatelární vaz,...), chrupavka

Ošetření menisků, sešití a stabilizace menisků (záchranné operace menisků), rekonstrukce vazivových poranění, ošetření poškozené chrupavky (mikrofraktury, jednodobé náhrady mozaik. plastikou, OATS, kolagen. implantátem atd. ) 

Rameno - luxace, rotátory

Vykloubení ramene, nestabilní rameno, bolest při artrózách, zánět subakromiální burzy, adhesivní kapsulitis (zmrzlé rameno), poranění rotátorové manžety (rotátorů)... 

Hlezenný kloub a noha

Diagnostika funkce, omezení pohyblivosti, nestabilita, ostruhy, odstranění výrůstků, vápenných usazenin, kloubních volných tělísek, ošetření poškozené chrupavky, odstranění Haglundovy exostózy, artrot. výrůstků v oblasti hlezenné a patní kosti, tendinozy Achillovy šlachy... 

Loket - bolesti, defekty, zlomeniny

Diagnostika funkce, uvolnění pohyblivosti, odstranění volných tělísek, kostěných výrůstků, ošetření defektů chrupavky, odstranění pliky... 

DOLNÍ KONČETINA

Alopastiky - endoprotézy -  kloubní náhrady

Operuji zejména v Oblastní nemocnici SČK v Kladně. Kloubní náhrady zde mají nejdelší historii v ČR. Ortopedicko-traumatologické oddělení zde využívá nejmodernější vybavení operačních sálů (superaseptické operační sály vybavené nemodernějšími technologiemi, operatéři provádějí tyto výkony s využitím speciálních helem - „skafandrů“ - s vlastním přívodem vzduchu atd. ) i operační techniky. 

Operace kyčelního kloubu

Kloubní náhrady – endoprotézy (různé typy necementovaných, hybridních, cementovaných náhrad,...), v naprosté většině případů jsou výkony prováděny z předních mini-invazívních přístupů ( malé jizvy, rychlá rehabilitace )

Operace kolene

Endoprotézy totální i částečné (unikompartmentální); možnost volby zhotovení individuálních šablon „ na míru“ s využitím systému Visionare, americké firmy Smith & Nephew, event. volby nejmodernějších materiálů ( není hrazeno zdravotními pojišťovnami ).

Operace bérce a hlezna

Operace nohy

 

HORNÍ KONČETINA

Operace ramene

Nestabilita a artrotické změny AC skloubení – kloub mezi klíční kostí a nadpažkem
Akutní i opakující se vykloubení ramene
Šití utržené rotátorové manžety
Zlomeniny v oblasti klíční kosti, pažní kosti apod.
Kloubní náhrada - endoprotéza - ramenní kloub (náhrady cervikokapitální, totální, reverzní)
Arthroskopické operace

Operace lokte

Tenisový loket, golfový loket
Transpozice loketního nervu
Zlomeniny
Arthroskopické operace

 

Mám zájem o konzultaci s MUDr. F. Pickem

Mám zájem o konzultaci s MUDr. F. Pickem